Dine fliser kan renses helt op

Rene fliser

Vidste du, at du forholdsvis nemt kan få dine havefliser til at se ud som nye igen? Det kan de ved at blive renset. Bliver de samtidig efterbehandlet, så kan de stå som flotte og nye i længere tid.

Hvordan kan fliserne få nyt liv?

Det kan de med en effektiv renseproces. Den rensning kan du med fordel bede Algespecialisten om at klare for dig.

De er, som navnet mere end antyder, specialister i alt, hvad der handler om at rense og efterbehandle fliser, der ligger i det fri.

Når de rykker ud for at rense fliser, så efterlader de dem rene, smukke og garanteret fri for uønskede vækster i en længere periode.

Hvordan foregår en fliserensning?

Det første, der skal ske, er, at fliserne bliver højtryksspulet. Herved spules alger, mos og så videre væk. Selv den genstridige flisepest bliver renset væk.

Efter rensningen er fliserne så flotte som nye. Der er så markant en forskel på rensede og urensede fliser, at du nok vil blive forbavset.

Hvad består efterbehandlingen i?

Når fliserne er renset og desinficeret grundigt, så er det næste skridt, at fliserne skal efterbehandles med et særligt middel, der gør det vanskeligt for væksterne at slå sig ned der igen.

Dermed kan fliserne holde sig alge- og mosfri i meget lang tid. Faktisk op til otte år, hvis du en gang om året får dem behandlet.

Hvorfor skal fliserne renses og behandles?

Selv om det egentlig kan være ganske kønt med noget patina på fliserne, så har de altså bedst af at få fjernet alger, mos, snavs og flisepest.

Når de har det, så er det fordi, de ellers kan risikere at tage skade. Væksterne og mikroorganismerne er sådan set ikke direkte skadeligt. Med den fugt, som de er så eminente til at holde på, vil på sigt kunne skade fliserne.

Konstant fugt kan erodere flisernes overflade, og hele stenen kan efterhånden smuldre. Når først den begynder at smuldre, så er den ikke så køn længere. Den går nærmest i opløsning og er efterhånden uegnet som haveflise.

Hellere forebygge end at skifte ud

Hvis nogle af fliserne efterhånden er helt bløde eller smuldret næsten væk, så må du til lommerne og anskaffe dig nogle nye fliser.

De kan nemlig ikke repareres. Derfor er der kun en ting at gøre, nemlig at skifte fliserne ud.

Hvis alle fliserne eller nogen af dem skal skiftes ud, så tager vi om en udgift på en hel del mere, end det koster at få vedligeholdt de fliser, du har liggende i haven.

Der er således også ret god økonomi i at give fliserne den helt store make over med jævne mellemrum.

Kan man klare den opgave selv?

Det kan man faktisk godt. Specielt hvis fliseområdet er begrænset, og angrebet ikke er så alvorligt.

Er opgaven lige i overkanten af, hvad du har evnerne eller tiden til, så overlad trygt opgaven til fagfolk. Så ved du, at det bliver gjort præcis, som det skal gøres.

Det vigtigst er i hvert fald, at det bliver gjort.