Hvor meget fylder dit online liv i dit virkelige?

Person der sover på en boksmadras

Det online liv er efterhånden blevet meget svært at adskille fra det offline eller ”virkelige” liv. Hvad end det er arbejde, venner, dating eller ens helt personlige indre, så er det hele tilgængeligt online. Sådan er det i hvert fald for rigtig mange mennesker.

Derfor er computere og telefoner også blevet noget af det, folk er allermest kede af at miste. Ikke fordi de var dyre (det var de også), men fordi de indeholder så meget af ens eget liv i form af dokumenter med dagbogsnotater, billeder af børnene, da de var små, og en nøglering, der automatisk husker alle vores koder til diverse internetsider.

Men hvor meget af dit liv er ført online? Find ud af det med at læse med her.

Datingsider og digital kærlighed

Er du en af dig mange danskere, der har mødt sit livs kærlighed på en af de mange datingssider? Du er bestemt ikke den eneste. Rigtig mange mennesker har mødt hinanden med netdating eller simpelthen bare over nettet. Og det er med god grund, for her kan man møde de fleste. Hvad end man er interesseret i norske mænd eller tyske damer. De er alle sammen inden for håndsrække, når man bruger internettet til at møde nye mennesker.

Det er hverken godt eller skidt at have mødt sin livslange kærlighed på internettet – ofte kan det føre til, at folk der måske aldrig vil have mødt hinanden i virkeligheden, fordi de kommer fra to forskellige lande eller sociale lag, nu har fundet hinanden. Ikke desto mindre er det et udtryk for, at rigtig mange menneskers kærlighedsliv er online.

Arbejde er ikke længere fysisk, men digitalt

Fælleskontorer og selvstændige skyder op, hvor end du kigger hen for tiden. Nu gider vi ikke længere møde op på marken eller i fabrikken, og hvorfor skulle vi egentlig også det? Nu når vi kan arbejde med vores computere, vælger flere og flere at arbejde hjemmefra og også at arbejde selvstændigt.

For det kræver ingen uddannelse eller bevis at kunne begå sig digitalt – også i et økonomisk øjemed. Det kræver blot, at man er vokset op i den digitale tidsalder. Og det er der efterhånden flere og flere, der er. Derfor kommer vi sikkert kun til at se en stigning i erhvervslivets digitalisering. Hvad end det drejer sig om marketing på Instagram eller en ny netbutik.

Kan man adskille sit offline og online liv?

Hvis ikke et firma eller en privatperson har et online liv, så er det i dag, næsten som om de slet ikke eksisterer. Sådan kan det i hvert fald føles.

Sandheden er i virkeligheden nok, at de to liv slet ikke kan adskilles. Det ses også i serier og film, hvordan man forsøger at finde måder at inkorporere chatbeskeder og Instagram-likes, fordi det online liv simpelthen har for stor en påvirkning på det offline liv til, at man blot kan ignorere det.

Når det er sagt, så er det stadig en god idé at sikre sig, at man er tilfreds med sit offline liv. Så hold eventuelt en pause fra internettet, og mærk efter. Er du tilfreds med dit liv væk fra online medier?